***

.
..


Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Dulce Pontes - Povo Que Lavas No Rio



Το Povo Que Lavas No Rio στην εκδοχή της Dulce Pontes (μια από τις πολλες ακόμα διαδόχους της Amalia Rodrigues που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε). Αξίζει και το video πέρα από το τραγούδι. Δείτε τις "μουντές" αλλά πολύ όμορφες εικόνες - μοιάζει σα μια συνεχόμενη διαδοχή από ζωγραφικούς πίνακες.

Και μία σημείωση από τη Vain:
(Η Dulce Pontes έχει συνεργαστεί και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως το Στέφανο Κορκολή ο οποίος τη φιλοξένησε στο άλμπουμ-έκπληξη της καριέρας του "Ανεμοδείκτης" σε 2 ή 3 τραγούδια στη μητρική της όμως γλώσσα και στο ένα με το Γιώργο Νταλάρα (έγιναν και σχετική συναυλία στη χώρα μας). Έχει τραγουδήσει και με την Ελευθερία Αρβανιτάκη σ' έναν από τους ομολογουμένως καλύτερους δίσκους, την "Εκπομπή" το πανέμορφο "Φωτιά και Χιόνι" στα ελληνικά όπυ φυσικά ακούγεται με σπασμένη προφορά αλλά και γι' αυτό το λόγο ακούγεται ακόμη πιο γλυκειά.
Λόγος όμως θα έπρεπε να γίνει και για μίαν άλλη ξένη τραγουδίστρια η οποία έχει ενταχθεί κανονικά τα τελευταία χρόνια στο μουσικό δυναμικό της χώρας μας. Την Τουρκάλα Dilek Kots, η οποία έχει συνεργαστεί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στην "Πολίτικη Κουζίνα" και πρόσφατα σε ένα όμορφο CD του Γιώργου Μπινιχάκη (που κυκλοφορεί από την Polytropon) ερμηνεύοντας το "Η Γυναίκα της Γης" στα ελληνικά. Το τραγούδι αυτό είναι από τα αγαπημένα μου για το 2006. Αναζητήστε τη γλυκειά Dilek!
Μπορείτε να ακούσετε τη φωνή της στο κάτωθι βιντεάκι).

Dilek Kots - Baharat, Τarçın ve Βuse (ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙ)

3 σχόλια:

sot είπε...

Μπράβο Vain.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτή η συμπλήρωση για να φανεί πόσο όμορφες μουσικές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και πως είναι δυνατό να δέσουν μουσικοί πολύ διαφορετικών ειδών, όταν υπάρχει ταλέντο και διάθεση. Η Ελλάδα ίσως είναι το ιδανικό μέρος για τέτοιες συνεργασίες γιατί τα περισσότερα είδη της μουσικής κατα το μάλλον ή ήττον μας είναι οικεία. Μακάρι να είχαμε δείγματα για να δουν, όσοι διαβάσουν το ποστ πόσο καλές είναι οι συνεργασίες που ανέφερες, όμως είναι σχετικά εύκολο να βρουν τα cd και αξίζει πραγματικά τον κόπο.

night blue είπε...

yparxei deigma kale! to video apo tin politiki kouzina opou tragouda i Dilek Kots! Hmarton!!

sot είπε...

Ναι. Για τη Dilek Kots φρόντισες εσύ ;)
Εννοούσα τις συνεργασίες της Dulce Pontes, αλλά όπως είδες αυτοδιαψεύστηκα στη συνέχεια με το post που έκανα. :(
Ειχα σχεδιάσει να κάνω συμπληρωματικό σχόλιο με διευκρινίσεις, όμως όπως είδες έπεσε πολλή δουλειά και ξεχάστηκα :( , :)

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.