***

.
..


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Manowar - Gods of War






















Οι 300 έφεραν τους 4 (Manowar) στο blog για να το "βαρύνουν" χωρίς όμως καθόλου να το επιβαρύνουν. Αρχικά με το post της Vain, το οποίο θα γίνει αφορμή, για ένα μελλοντικό αφιέρωμα στη σχέση metal και κλασσικής μουσικής και τώρα με την αναφορά στο καινούριο τους cd.
Η προηγούμενη συσχέτιση 300-Manowar δεν είναι καθόλου τυχαία και έχει να κάνει πέρα από το μουσικό ύφος τους, με το album Triumph Of Steel, το οποίο είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένο στον Αχιλλέα και στην πολλές φορές εκπεφρασμένη αγάπη τους για την αρχαία μα και τη σύγρονη Ελλάδα.
Ένα πράγμα για το οποίο δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Manowar, είναι για ασυνέπεια στη μουσική, αλλά και στους στίχους τους. Όλα αυτά τα χρόνια επιμένουν στην "εκνευριστική" -για τους οπαδούς τους δεν είναι καθόλου- ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων.
Οι καινοτομίες που έχουν φέρει σε σχέση με τα πρώτα album, είναι ελάχιστες κι όμως κάνουν τόσο καλά αυτή την ανακύκλωση, πού αν αγαπάς τη μουσική τους, εύχεσαι να μην αλλάξουν ποτέ. Επομένως ευχαριστη "έκπληξη" είναι πως το Gods of War, δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα. Επικό, πομπώδες σε μια από τις καλύτερες στιγμές των Manowar, συνεχίζει τα ταξίδια στα χρόνια των θεών και των ηρώων. Κάποιοι θεωρούν όλα αυτά αστεία και παιδαριώδη, και έτσι πράγματι φαίνονται αν δεν εντρυφήσει κανείς στους συμβολισμούς που περιέχουν. Σίγουρα δεν τα έβλεπε έτσι ο Orson Welles, που ήταν συνεργός και συνοδοιπόρος τους στα πρώτα τους ταξίδια. Αταίραστο με το μουσικό ύφος του cd είναι το Die for Metal, αλλά αυτό είναι ... bonus. Από τα αρνητικά στοιχεία του cd είναι είναι το εξώφυλλο. Χωρίς αμφιβολία με την ίδια κιτς; αισθητική έχουν βγάλει πολύ καλύτερα.
Αν είναι αλήθεια αυτό που λένε οι Manowar ότι το Gods of War είναι το 1o μέρος ενός κύκλου - ακούγεται για 5 τμήματα ενός concept !!!!!!!!- ευκτέο είναι, όσα ακολουθήσουν, να σταθούν στο ίδιο επίπεδο.
*************************************************************************************
Πάρα πολλές πληροφορίες υπάρχουν στο επίσημο site του cd, όπου (απόδειξη του πόσο σέβονται τους φίλους τους) προσφέρουν δωρεάν για κατέβασμα ολόκληρο το 19σέλιδο artwork. Αξίζει να ψάξουμε εκεί τους στίχους του Blood Brothers.
*************************************************************************************

3 σχόλια:

night blue είπε...

sot, giati den to kaneis apo to mozilla, i giati den tsekareis? pali sto mozilla itan keno apo eikona alla ok, to eftiaxa- esy kaneis pio swsta tis apostaseis apo mena alla den tsekareis me ton mozilla-min to xehnas ayto se parakalw

night blue είπε...

oles aytes oi paralliles anafores peri "300" kai Manowar einai entelws symptwmatikes ki elpizw na min mas perasoun gia tipota kollimenous polemoxareis klp klp klp- kai mia alli parametros einai oti exoume mazi to blog alla exoume kai mia diaforopooisi sta gousta kapoies fores kai ayto vevaia endexetai na einai kai to dimiourgiko-otan tha diafwnw tha sou ti lew-xixi! min to sviseis ayto to comment :-))

sot είπε...

Δε το σβύνω το post γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος στο blog τώρα που υπάρχει τέτοια πολεμική ατμόσφαιρα :)
Βέβαια είναι θέμα χρονικής συγκυρίας.
Αλλιώς θα ονομάζαμε το blog "Masters Of War" :)
Νομίζω πως η διαφοροποίηση είναι πηγή εμπνεύσεως, που εμπλουτίζει και δίνει ιδιαιτερότητα στο "Hallucinations?"

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.