***

.
..


Κυριακή 25 Μαρτίου 2007

300

Όχι μην ανησυχείτε δε θα ασχοληθώ με την ταινία. Τουλάχιστον όχι μέχρι να καταλαγιάσει ο αχός από τις μάχες των κριτικών. Μια ταινία που σίγουρα ιστορικά είναι πολύ πιο σωστή από κάποιες σύγχρονες "ιστορικές".
Η αναφορά γίνεται για τη μουσική της ταινίας, που αδιαμφισβήτητα είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία της. Το θέμα σίγουρα είναι αβανταδόρικο για κάθε μουσικό, αλλά και το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή ενός νέου σχετικά συνθέτη αλλά με αρκετή πείρα στην κινηματογραφική μουσική. Το soundtrack κινείται με άνεση μεταξύ του κλασσικού κινηματογραφικού, του επικού, του ethnic (και πολλά ελληνικά στοιχεία το διανθίζουν), φθάνονας ακόμα και στο metal (The Hot Gates, Fever Dreams ) - Οι Manowar σίγουρα θα ήθελαν να είναι στη θέση του Tyler Bates-. Ο Bates χρησιμοποιεί άψογα την τεχνολογία συνδυάζοντας την με κλασσικές φόρμες και υπέροχα φωνητικά στα οποία κυριαρχεί η Ιρανή !!!!!!!!!! Azam Ali με την οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι το ότι, αν και είναι τέλεια δεμένο με την πλοκή της ταινίας, ακούγεται άριστα αυτόνομα σα μουσικό cd. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα, γιατί έτυχε να το ακούσω πριν δω την ταινία και η ακρόαση ήταν απολαυστική και σε κανένα σημείο βαρετή, όπως συνήθως γινεται με τα soundtrack, που δε βασίζονται σε τραγούδια. Ακόμα κι αν κάποιους ενοχλήσει η "σκληρότητα" του φίλμ, πιστεύω πως θα ευχαριστηθούν την ακρόαση της μουσικής του.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Tyler Bates και του soundtrack (μπορείτε να ακούσετε και 3 αποσπάσματα)





 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.