***

.
..


Σάββατο 30 Μαΐου 2009

AC/DC (+The Answer) - Live In Athens ( Rock 'n' Roll Train / Back In Black)

Rock 'n' Roll Train


Back In Black


Μια αξέχαστη βραδιά για τις πάνω από 50 χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Πέμπτης πρόσφεραν οι για πάρα πολλά χρόνια αναμενόμενοι Αυστραλοί.
Οι AC/DC ήλθαν μετά από πολλά χρόνια αναμονής, όμως η συναυλία τους στην Αθήνα όχι μόνο δε θα οδηγήσει στην απομυθοποίηση τους, αλλά θα γιγαντώσει ακόμα πιο πολύ το μύθο τους στην πατρίδα μας. Κάτι παρόμοιο τηρουμένων των αναλογιών πέτυχαν και οι Ιρλανδοί The Answer,που ανοίγουν τις συναυλίες των AC/DC στην Black Ice World Tour και παρά τη συντριπτική διαφορά του όγκου του ήχου σε σχέση με τους headliners δικαίωσαν απόλυτα το πολύ καλό όνομα που έχουν δημιουργήσει.

The Answer - Preachin'





Μισή ώρα πήρε στους τεχνικούς για να ετοιμάσουν τις καινούριες ράγες που έφεραν το Rock N' Roll Train των AC/DC στη φλεγόμενη σκηνή του ΟΑΚΑ. Για πάνω από δυο ώρες ξεδίπλωσαν ένα αντιπροσωπευτικότατο Best of διανθισμένο με πέντε τραγούδια από το πρόσφατο Black Ice . Φυσικά δεν απουσίαζε το μειονέκτημα των μεγάλων συναυλιών που είναι η απουσία αυθορμητισμού, όμως αυτό είναι το τίμημα για το στήσιμο ενός μεγάλου show που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογο. Οι ίδιοι με την ενέργειά τους που κατάφεραν να μεταφέρουν και στο κοινό φρόντισαν να εξουδετερώσουν αυτό το μειονέκτημα. Όσοι τους είδαν είναι πια βέβαιοι για την ορθότητα του ισχυρισμού ότι οφείλουν πάρα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στις ζωντανές εμφανίσεις. Ούτε η "τεράστια" Rosie που καβάλησε το τραίνο στη σκηνή ούτε κανένα άλλο από τα σκηνοθετικά ευρήματα δε μπόρεσε να επισκιάσει τους μουσικούς που ήταν πάνω στη σκηνή και τη μουσική τους. Το κοινό ακολουθούσε τους καταιγιστικούς ρυθμούς από την αρχή μέχρι την ώρα που αντήχησαν τα κανόνια του αποχαιρετισμού.

Τα κομμάτια της συναυλίας:

1. Rock 'n' Roll Train
2. Hell Ain't A Bad Place To Be
3. Back In Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down in Flames
7. Thunderstruck
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. Anything Goes
15. You Shook Me All Night Long
16. T.N.T.
17. Whole Lotta Rosie
18. Let There Be Rock
19. Highway To Hell
20. For Those About To Rock (We Salute You)

Φέτος είναι μια χρονιά που αρκετά ονόματα θα περάσουν από την Ελλάδα χάρι στην επιτυχία που σημείωσαν τα τελευταία χρόνια τα συναυλιακά εγχειρήματα. Η συναυλία των AC/DC στο Ολυμπιακό στάδιο θα είναι σίγουρα από τους παράγοντες που θα κάνουν ακόμα πιο πυκνές τις επισκέψεις μεγάλων ονομάτων στη χώρα μας.

4 σχόλια:

admin είπε...

Πολύ καλή ανταπόκριση απο το σημαντικό αυτό γεγονός. θα ήθελα να το αναδημοσιεύσω στο Iteanet

sot είπε...

Να είσαι καλά.
Με μεγάλη μου χαρά.

Ινδιάννα είπε...

Ανμη τι άλλο, ΠΕΡΑΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ και φαινεται! :)

sot είπε...

Φαίνεται; :)

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.