***

.
..


Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Tomahawk - Red Fox



Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το Anonymous 3ου LP του supergroup των Tomahawk. Σε αυτό προσπαθούν να δέσουν μουσικά ινδιάνικες παραδοσιακές μουσικές με το heavy rock. Αυτό το έχουν κάνει κι άλλοι βέβαια στο παρελθόν με κύριους εκφραστές αυτής της προσπάθειας τους επιγόνους των Lynyrd Skynyrd, Blackfoot. Η διαφορά είναι πως οι άλλοι χρησιμοποιούσαν πιο συμβατικές Rock φόρμες ενώ οι Tomahawk δε διστάζουν να αφήσουν να κυριαρχήσει το ινδιάνικο και το πειραματικό στοιχείο. Όσους δεν προβληματίζει αυτό, μπορούν να ακούσουν περισσότερα στη σελίδα τους στο myspace.

6 σχόλια:

night blue είπε...

sa na exoun kai oliga progressive stoixeia apo Jethrotull, Yes, Mars Volta alla se mia Korn katastasi. Den xerw pantws sigoura an m aresei.

sot είπε...

Ναι έχουν πολλά progressive στοιχεία. Κι μένα μου θυμίζουν αρκετά Mars Volta

Βασιλική Ν. είπε...

Ένας προβληματισμός που έχω συχνά με κάποια μουσικά είδη είναι κατά πόσο μπορείς να τα ακούς έτσι ή πρέπει να τα τα δεις και ζωντανά ή στη σκηνή ή σε χώρο που τους ταιριάζει καλύτερα... δεν ξέρω...
Εύχομαι πάντως ένα καλό βραδάκι
και, ας το πω κι αυτό, βοήθειά μας ο άγιος Δημήτριος ο πολιούχος της πόλης μου που αύριο τον γιορτάζουμε!

sot είπε...

Ναι πολλές φορές η μουσική είναι καλύτερα να ακούγεται σε συγκεκριμένο χώρο (ους) ή χρόνο ανάλογο με το είδος και το ύφος της.

Μακάρι να μας προστατεύει όλους.

Ινδιάννα είπε...

Εμένα δε μου θυμίζει mars volta το συγκεκριμένο αλλά κάτι πιο industrial -πάντως μου αρέσει, το βρίσκω πρωτότυπο και ενδιαφέρον ως προσπάθεια σύζευξης δυο τόσο διαφορετικών ακουσμάτων και νοοτροπιών. Θα το διερευνήσω και στο myspace!

sot είπε...

Εδώ μπορεί να μη φαίνεται τόσο γιατί το επισκιάζει το ινδιάνικο στοιχείο αλλά γενικά θυμίζει αρκετά Mars Volta ο τρόπος που προσεγγίζουν τη μουσική.

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.