***

.
..


Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο Rufus Wainwright για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Αθηνών



Από το δελτίο τύπου για τη συναυλία:

Αναγνωρισμένος από κριτικούς και συναδέλφους ως ένας από τους πιο χαρισματικούς τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, ο Rufus Wainwright έρχεται να μας μαγέψει με τις ξεχωριστές μελωδίες του και την ιδιαίτερη φωνή του στο Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο Λυκαβηττού στις 5 Ιουνίου 2010.
Ο Elton John τον χαρακτηρίζει ως τον «σπουδαιότερο συνθέτη στον πλανήτη» και οι New York Times τον εξυμνούν για την «αυθεντικότητα» του που διαμορφώθηκε από την κλασσική και οπερατική παιδεία του σε συνδυασμό με την folk ανατροφή του, καθώς και τις επιρροές από τις λατρεμένες του Judy Garland και Edith Piaf.
Γεννημένος σε οικογένεια μουσικών με πατέρα τον Loudon Wainwright III, σημαντικό τραγουδοποιό και μητέρα την Kate McGarrigle, μια από τις μεγάλες folk φωνές των ’70s, ήταν μάλλον αναμενόμενο να ανακηρυχθεί «καλύτερος νέος καλλιτέχνης» από το περιοδικό Rolling Stone, αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου.
Έχει αφήσει το στίγμα του και στον χώρο του κινηματογράφου, ως συνθέτης μουσικής στις ταινίες «Aviator» του Martin Scorsese, «Shrek», «I am Sam», «Moulin Rouge», και «Brokeback Mountain». Συμμετείχε, επίσης, ως ηθοποιός στο «Aviator», και στο ντοκιμαντέρ που επέτειε φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδοποιό Leonard Cohen μαζί με τους Bono, Nick Cave, Jarvis Cocker. Παράλληλα, ο Wainwright μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο κλασσικό θέατρο με την όπερα «Prima Donna» που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ 2009 του Manchester. Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την καριέρα του, από την αρχή της ως τη δημιουργία αυτής της όπερας, προβλήθηκε από το Sundance Channel τον Δεκέμβριο του 2009.
Μετά από πέντε δίσκους και πολλαπλές βραβεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας του για βραβείο Grammy, ο Wainwright προχωράει σε παγκόσμια τουρνέ για την προβολή του 6ου του δίσκου που έχει τίτλο «All Days Are Nights: Songs For Lulu», περιλαμβάνει 3 μελοποιημένα σονέτα του Shakespeare και κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 19 Απριλίου.
Οπλισμένος με ένα μικρόφωνο, ένα πιάνο και την κιθάρα του, ο Rufus Wainwright έρχεται να μας συνεπάρει με τις έντονα συναισθηματικές μελωδίες του που ενσωματώνουν στοιχεία από rock, pop, jazz, opera και καμπαρέ ακούσματα. Μια καλοκαιρινή συναυλία στο υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού, που έπεται να ενθουσιάσει όλους αυτούς που αναζητούν την αυθεντικότητα σε κάθε είδος μουσικής.

Εισητήρια διατίθενται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τιμές και ημερομηνία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα από το Φεστιβάλ.

Οργάνωση και παραγωγή Plisskёnlab
Eπικοινωνία: Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου
Υπεύθυνη Τύπου
84 Κρέμου, 17676 Καλλιθέα
Τ: +30 211 3007536
www.plisskenlab.com
www.greekfestival.gr
www.rufuswainwright.com

-
 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.