***

.
..


Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Scorpions live 6-7-2009 + Spitfire & Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε κατά την είσοδό μου στο γήπεδο Καραϊσκάκη χθες το απόγευμα ακούγοντας τους ήχους των Spitfire.

From Hallucinations?


From Hallucinations?


Οι Spitfire που είχαν συγκλονίσει όσους είχαν βρεθεί στη συναυλία των Saxon το 1986 στη Ριζούπολη θα ήταν ίσως το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα αν η μοίρα δεν είχε σταθεί πολύ σκληρή απέναντί τους.

From Hallucinations?


Δυστυχώς δεν πρόλαβα από την αρχή την εφάνισή τους αλλά παρακολουθώντας τους να εκτελούν θαυμάσια τραγούδια από το θρυλικό First Attack δεν είχα καμμιά αμφιβολία για το αν έχουν ακόμη την ικανότητα να κατακτούν το κοινό τους.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που ακολούθησε δεν έχασε την ευκαιρία της παρουσίας 40 χιλάδων θεατών να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους.
From Hallucinations?


From Hallucinations?


Σε μεγάλη φόρμα και με μια πολύ καλή μπάντα να τον συνοδεύει απέδωσε εξαιρετικά παλιότερα και νεότερα κομμάτια.

From Hallucinations?


From Hallucinations?


Η παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (που ήταν αφορμή για τη νόθευση του κοινού κάτι που ήταν από τα ελάχιστα αρνητικά της χθεσινής βραδιάς ) για 1 1/2 σχεδόν ώρα ικανοποίησε απόλυτα όλους όσους ήλθαν γι αυτόν και δε δυσαρέστησε καθόλου (μάλλον το αντίθετο) τους υπόλοιπους.

Οι Scorpions που με φωτεινή εξαίρεση το Humanity Hour Ι δεν έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια άλμπουμ ανάλογα του παρελθόντος τους δεν έχουν σταματήσει να ικανοποιούν 100% όσους προσέρχονται στις συναυλίες τους.

From Hallucinations?


Με τη χώρα μας έχουν αναπτύξει μια αμοιβαία σχέση αγάπης που κρατά πολλά χρόνια που καταφέρνουν πάντα να το δείχνουν και αυτοί και το κοινό τους.

From Hallucinations?


Η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell ήταν καλός οιωνός που δικαιώθηκε 100% στην πράξη. Παίζοντας κυρίως κομμάτια από τις καλύτερες περιόδους του συγκροτήματος με σύμμαχο και το φεγγάρι που περιδιάβαινε τον ουρανό πίσω τους, μας χάρισαν μια πολύ όμορφη βραδιά.

From Hallucinations?


Χωρίς εντυπωσιακά οπτικά εφφέ άφησαν όπως συνήθως τη μουσική να μιλήσει παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος από το πλούσιο ρεπερτόριό τους. Για όσους τους γνωρίζουν δεν ήταν καθόλου παράξενο το γεγονός πως ήταν τελείως διαφορετική η λίστα των κομματιών (25 κομμάτια την αποτελούσαν) με εκείνη της συναυλίας τους στη Μυτιλήνη μόλις 2 μέρες πριν.
Σε αντίθεση με άλλα συγκροτήματα κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική εμπειρία.

From Hallucinations?


Ο Klaus Meine ξεκίνησε χαλαρά όμως σιγά σιγά κατάφερε να αποδείξει για άλλη μια φορά πως διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές στο χώρο του hard rock.

From Hallucinations?


Highlights της βραδιάς η παρουσία των Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell. Ειδικά η συμμετοχή του Michael Schenker μας έφερε χρώμα από U.F.O. (Doctor Doctor) και Led Zeppelin (Dazed and Confused και Good Times Bad Times). Στην απόδοση του Holiday βοήθησε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που κλήθηκε στη σκηνή για το σκοπό αυτό από τον Klaus Meine.

Δυστυχώς η συμμετοχή του κοινού ήταν υποτονική συγκρινόμενη με προηγούμενες συναυλίες τους και σε αυτό συνετέλεσε η παρουσία θεατών που είχαν κύριο στόχο να παρακολουθήσουν το Βασίλη Παπακωνσταντίνου

From Hallucinations?


From Hallucinations?


Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το ότι η ένταση του ήχου ήταν εξ ίσου δυνατή κατά τη διάρκεια της παρουσίας των Spitfire & Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

From Hallucinations?


Πιθανότατα να ήταν η καλύτερη συναυλία των Scorpions στην Ελλάδα και σίγουρα ήταν αυτή με το χειρότερο από πλευράς συμμετοχής στα δρώμενα κοινό.







 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.