***

.
..


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Susheela Raman - Voodoo Child



Από το 4ο άλμπουμ της Susheela Raman προέρχεται το Voodoo Child . Το 33 1/3 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2007, αποτελείται από διασκευές κομματιών που η Susheela Raman αποδίδει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Όπως λέει και η ίδια στην επίσημη σελίδα της:
" ...We chose songs which were mostly album tracks, rather than classic singles, that we had been listening to over the last few years, sometimes rediscovering them as one does in this era of changing formats, hence “33 1/3” sprung to mind as a title. A kind of homage to the well-attested pleasures to the ‘long player’, of owning some tangible aretfact of music’s immaterial magic, and to the obsolete warmth of vinyl; nowadays our ears are being cheapened by horrid data-compressed mp3s. Also, an album can be a complete, coherent experience in a way that our mix and match culture now has no patience for. Sounding old? 33 1/3 was also my age as we were finishing the album."

ΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨ

7 σχόλια:

Βασιλική Ν. είπε...

Μ' αρέσει πολύ η μουσική που έχεις στο μπλογκ σου. Της Susheela είναι πολύ παράξενη η φωνή αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα.Είδα παρακάτω και την συνέντευξη της Φαϊρούζ που την έχω διαβάσει ευτυχώς στα ελληνικά.
............
Αύριο έχουμε τα τρίχρονα του εξάχρονου ανιψιού μου, του Κωστή. Μου φαίνεται τόσο παράξενο που από δω και ΄πέρα δεν θα έχει μνημόσυνα πια γι αυτόν. Κάτι σαν δεύτερος θάνατος. Δεν ξέρω γιατί είναι έτσι, γιατί σταματούν εννοώ στα τρία χρόνια, αλλά σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Εύχομαι ένα καλό βραδάκι και καλό Σαββατοκύριακο, όμορφο, πολύ όμορφο!

night blue είπε...

Giati oso skliro kai an akougetai oi zwntanoi prepei na eimai me tous zwntanous. Einai nosiro na kratiesai apo mia psuxi pou petaxe pros tin eleutheria. Astin na fygei, na paei ekei pou prepei kai zise. Ekeinos den einai mia dystyxismeni psuxi pou pethane. Allwste pws ginetai mia psuxi na tin endiaferei to giino tis swma?
Den einai kan ena 3xrono paidi. Einai mia psuxi pou eixe mia mikri thiteia sto swma enos mikrou agoriou kai emelle na paei kapou allou. Etsi prepei na skefteste.

night blue είπε...

Exaxrono syggnwmi. To idio pantws isxyei. Kapoia stigmi tha to xeperasoun kai oi goneis. O xronos kapws ta malakwnei ta pragmata. Aplws thelei prospatheia. Alla etsi ki alliws i zwi einai skliri. Den xereis pote apo pou tha sou erthei. Einai omws kai omorfi giati genika einai aprovlepti!

Βασιλική Ν. είπε...

Vian μου, σ' ευχαριστώ για όσα μου έγραψες, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω και να συμμεριστώ την γνώμη σου.
Τιατί η ψυχή είναι σίγουρα καλά εκεί που είναι. Αλλά το ζήτημα δεν είναι να την ξεχάσουμε. Το αντίθετο μάλιστα πιστεύω. Το ζήτημα για μένα είναι να την θυμόμσαστε πάντα με αγάπη και με ελπίδα πως μια μέρα θα συναντηθούμε. Όλο το δράμα της ανθρωπότητας ξεκινάει από την απώλεια μνήμης της.
Εξάλλου, αφού το συζήτησα κιόλας με τους ανθρώπους εκεί, μπορείς να κάνεις όσα μνημόσυνα θέλεις για τους αγαπημένους σου νεκρούς όποτε θέλεις και όντως έτσι γίνεται.
Είναι μεγάλο πράγμα να θυμάσαι και ακόμα μεγαλύτερο να θυμάσαι με ελπίδα και να ζητάς και την βοήθεια σε κρίσιμες ώρες αυτών που έφυγαν. Γιατί αυτοί έχουν μια άλλη και μεγαλύτερη δύναμη από εμάς και ξέρουν να μας βοηθούν. Αυτό το νιώθω μ' έναν τρόπο που βέβαια δενμπορώ να αποδείξω.
Σου εύχομαι μια ωραία Κυριακή και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου!

sot είπε...

Ναι έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να αποδίδει τα τραγούδια κι αυτό οφείλεται σίγουρα και στην καταγωγή της.
Τη συνέντευξη της Fairuz την έβαλα για να μπορέσουν μέσω Google να την βρουν και κάποιοι ξένοι γιατί υπήρχε μόνο στο bulletin της σελίδας της στο Myspace.

Νομίζω πως η Vain εννοεί πως δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στους νεκρούς και όχι να τους ξεχάσουμε.
Δε νομίζω ότι κάνουν κακό τα μνημόσυνα και η σκέψη των νεκρών αρκεί να μη γίνονται η κύρια ενασχόλησή μας.
Όταν πρόκειται για αγγέλους σαν αυτόν, περισσότερο για μας έχουν αξία τα μνημόσυνα. Για να θυμόμαστε την ψυχή που χάθηκε και να παραδειγματιζόμαστε από όσα καλά έκανε, αλλά και ελπίζοντας να μεσολαβούν στο Θεό κοντά στον οποίο βρίσκονται, για να μας προστατεύει και να μας κρατά στο σωστό δρόμο. Εύχομαι να χαμογελά η ψυχή του μαθαίνοντας ότι οι δικοί του άνθρωποι είναι καλά και στην πορεία που θα τους οδηγήσει κοντά του όταν έλθει η στιγμή. Κατά σύμπτωση το τραγούδι που ακούγεται αναφέρεται και σε αγγέλους:
What's a miracle if life itself is not
Who am I to praise its worth
I may stumble over words that I forgot
Just as life itself slowly began

Sing me a song for the mountains to move
Sing me the anthem of life
Sing me the anthem of life

I am skeptical I like my glass of wine
I don't know your name or what I am to do
One day you'll wonder why, I read between the lines
And you will sing for me the way I sang for you

Sing me a song for the ocean to part
Sing me the anthem of life
Singe me the anthem of life

And so another page has turned
I pray I understand what's happening
But if anything I do know this
I'll be the best I can

Sing me a song like the angels rejoice
Sing me an anthem of life
Sing me the anthem
sing me the anthem of life

Βασιλική Ν. είπε...

Ευχαριστώ! Καλό βραδάκι και στους δυο σας!

sot είπε...

Να σαι καλά

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.