***

.
..


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Radiohead - In Rainbows (3)



Τρομερή επιτυχία είχε η ιδέα των Radiohead να πουλήσουν το In Rainbows μέσω internet αφήνοντας τους οπαδούς τους να καθορίσουν την τιμή .
Σχετική είδηση αναφέρει τον αριθμό του 1,2 εκατομμυρίων πωλήσεων που όπως φαίνεται αναφέρονται στην πρώτη μέρα μιας και η είδηση έχει ημερομηνία 11-10-2007. Μια άλλη είδηση υπολογίζει το κέρδος τους σε 4,8 εκ. £ λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι κατα μέσο όρο όσοι κατέβασαν το άλμπουμ πλήρωσαν 4 £.

5 σχόλια:

Lykmannen είπε...

Πολύ καλή η ιδέα τους. Ο fan σίγουρα θα πληρώσει, και με το παραπάνω, και έπειτα από τη στιγμή που μπορείς εσύ να καθορίσεις τιμή, τα 4-5 Ε είναι πολύ καλή. Φοβερή ιδέα, μπράβο τους.
Και από ότι φαίνεται τους βγήκε και σε καλό!!!
Αντε να δούμε σιγά - σιγά!
Καλημέρες.

Ινδιάννα είπε...

Χάνουμε το artwork των εξωφύλλων και τον booklets, αλλά απ' την άλλη ξεφεύγουμε και από αυτή την τρελή εκμετάλλευση των δισκογραφικών (ως προς το κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες). ΥΓ. Προσωπικά κατέβασα μόνο το nude επειδή το άκουσα εδώ και ναι, sot, η εκτέλεση που έβαλες που είναι ζωντανή είναι καλύτερη απ' την στούντιο! :)

sot είπε...

Ναι σίγουρα τους βγήκε σε καλό.
Δεν ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτό όμως η δυνατότητα επιλογής είναι θετική και για τον κόσμο και γι αυτούς. Από τη μια γίνεται δυνατό σε όλους να έχουν "επίσημα" το cd και από την άλλη το συγκρότημα πουλάει σε κάποιους που θα κατέβαζαν με "παράνομο" τρόπο και να ακουστεί η μουσική τους από πολύ περισσότερους. Τώρα για το artwork υπάρχει η (πανάκριβη - 40£)deluxe edition και η "κανονική" έκδοση στις αρχές του 2008.
Σαμμάνε έχεις δίκιο για τη live εκτέλεση. Το Nude είναι από τα πιο καλά τραγούδια αλλά εγώ θα πρότεινα να το κατεβάσεις όλο. Για να πειστείς ρίξε μια ματιά στο link που υπάρχει στο Radiohead - In Rainbows (2)

elafini είπε...

μπαίνοντας κόλλησα με την απίστευτη εισαγωγή του Autumn leaves...όσο για τους Radiohead, καθόλου κακή ιδέα...και γιαυτά που θέλουμε πραγματικά στη συλλογή μας, αγορά παραδοσιακή.

Καλό σου βράδυ :)

sot είπε...

Καταπληκτική εισαγωγή ενός καταπληκτικού τραγουδιού (έχω μαζέψει πάνω από 400 εκτελέσεις του)
Καλό βράδυ

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.