***

.
..


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΚ ΣΤΑΡ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ


Μια κλασσική ιστορία σε μια πολιτεία των ΗΠΑ αλλά με έκβαση διαφορετική.
Ο Brian "Head" Welch (ex μέλος του σούπερ συγκροτήματος KORN) ζώντας σε μια οικογένεια αλκοολικών βρήκε από μικρός καταφύγιο στη μουσική, στις συνεπακόλουθες ταινίες ...τρόμου και στη ...βία προς την ίδια του την κοπέλλα λίγο αργότερα!... Φίλοι τον έμπασαν στο μουσικό κύκλωμα στο L.A. Συνέχισε όμως και εκεί το ίδιο τροπάρι, τον ίδιο θλιβερό και σκοτεινιασμένο βίο.
Αυτά που είχε περάσει σαν παιδί και σαν έφηβος τον ακολούθησαν και στη νέα του σχέση με τη μεθαδονομανή Rebekah όπου κυριαρχούσε βέβαια η κοινή χρήση ναρκωτικών, η αμφίδρομη βιαιότητα και φυσικά η ανικανότητα να φερθούν ως γονείς στα δύο παιδιά που απέκτησαν μαζί. Το ένα μάλιστα δόθηκε για υιοθεσία.
Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε με το συγκρότημα των KORN αργότερα δεν "γέμισε" τον διαλυμένο του ψυχισμό, δεν βούλωσε καμία εσωτερική τρύπα. Οι οπαδοί του λάτρευαν έναν nu-metal θεό αδύναμο και δυστυχισμένο, πνιγμένο στην ενοχή.
Τότε λοιπόν βρήκε άλλο στήριγμα αντί της μουσικής και του κυνηγιού της αναγνώρισης. Ο Θεός! (Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο βασισμένο σε ένα δημοσίευμα στο myspace ακούω το τραγούδι των KORN "Twisted Transistor" από το άλμπουμ τους "See you on the other side"-κυκλοφορίας 2005-εκεί δεν συμμετείχε ο Brian "Head" Welch).
Ήρθε πλέον η ώρα για τον Brian να εγκαταλείψει τους KORN και να βρει χρόνο και καθαρό μυαλό να γιατρέψει επιτέλους τις πληγές του. Να απαλλαγεί προφανώς και από τις ενοχές του όντας πλέον ένας στοργικός πατέρας για την κόρη του έχοντας βεβαίως πετάξει τα ναρκωτικά απ' το παράθυρο. Αποφασίζει να γράφει μουσική με τους δικούς του όρους και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η πρώτη του προσωπική δισκογραφική εργασία με τίτλο "It's time to See Religion die" διότι ο "Head" δυσπιστεί απέναντι στην οργανωμένη θρησκεία.
Το δημοσίευμα πάντως στο myspace (διότι βαρέθηκα να γράφω πρωινιάτικα χε!) κλείνει ως εξής:
"As Welch puts it, “I was a closet criminal and the guilt and shame was eating me alive, but I chose to share those things to prove to you that…Christ can and will clear anyone’s conscience from any evil act.” The likeable if not quite grammatical Welch clearly believes in his own rebirth, but he still seems more lost than he wants to admit, which makes his faith a harder sell than he wants it to be. Save Me from Myself will appeal to both Korn fans and born-again Christians, but it would have been a better general-interest book and/or evangelical tool if Welch had waited a few years before looking back."

Υ.Σ. Ο τίτλος της φρέσκιας αυτοβιογραφίας του Brian "Head" Welch: "Save me from myself".

Φιλάκια ;-)
(μετα-Welch περίοδος)

3 σχόλια:

sot είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ευτυχώς γράφεις εσύ και κάποια κείμενα γιατί εγώ το έχω ρίξει στα ...τηλεγραφήματα

sot είπε...

:)

Ανώνυμος είπε...

Είπα κι εγώ, τόσο ενδιαφέρον ο sot για τα οικογενιακά του Welch, Vain μύριζε η υπόθεση!! Ενδιαφέρον το θέμα, δε με πολυαπασχολεί που βρίσκει γιατρικό ο καθένας (θέλει θρησκεία, ΟΚ, θρησκεία) σημασία έχει να ορθοποδίσει επιτέλους και να βοηθήσει κι εκείνο το έρμο το παιδί του. Αμην!

 
Visit InfoServe for Blogger backgrounds or to create website designs.